DEVIZA ȘCOLII„Învingătorii nu renunţă, iar cei care renunţă nu ajung învingători”
Tulcea.png
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.12 TULCEA
Contact Școala Gimnazială Nr.12
STR. 1848 NR.5A
TELEFON 0240/531910 FAX 0240525267
E-mail scoala12tulcea@yahoo.com
An şcolar 2017- 2018
logo_erasmus_plus.jpeg sigla etwinning.gif

VIZIUNEA MANAGERULUI
Școala oferă un mediu educațional modern, dinamic, deschis, orientat în egală măsură spre performanţă și spre modelarea personalității copiilor, încurajând și sprijinind dezvoltarea individuala și formarea unei personalităţi creative şi puternice.
P9140048.JPG

"Caracterul însă al unei şcoli bune e ca elevul să înveţe în ea mai mult decât i se predă mai mult decât ştie însuşi profesorul " MIHAI EMINESCU
23231498_292179914608776_7145364797771447699_n.jpg

MISIUNEA ŞCOLII
Aspirația spre calitate, modernitate, eficiență, stimularea învățării pe tot parcursul vieții - definesc misiunea școliinoastre.
  • Școala promovează calitatea și performanța,răspunde cerințelor mediului cultural, social și economic, urmărește să dezvolte capacitatea de adaptare și orientare a elevilor într-o societate aflată într-un proces continuu și rapid de schimbare.
  • Școală comunică, promovează dialogul și transparenta, încurajează inițiativa și participarea.
  • Școala oferă şanse egale tuturor elevilor, nu doar celor care ating performanţa, prin crearea unui mediu educaţional în care fiecare copil să se simtă în siguranţă fizică şi psihică, valorizat şi responsabilizat.
  • Prin organizarea unor demersuri educative şi experienţe de învăţare moderne, stimulative şi variate, dascălii şcolii noastre vor asigura calitatea serviciilor educaționale și atingerea standardelor de performanță.
  • Școala urmărește modelarea personalității copiilor în vederea unei integrări eficiente în societatea actuală prin dezvoltarea cu precădere a competențelor de comunicare socială și relaţionare interpersonală;
  • Şcoala reprezintă mediul în care elevul se descoperă pe sine şi este orientat spre atingerea competenţelor necesare pentru admiterea în următoarea etapă de învăţământ.

educatia.jpg
Director: Cerșemba Elena

ŢINTE STRATEGICE
1.Accentuarea deschiderii şcolii către comunitate prin promovarea în mai mare măsură a parteneriatului educaţional.
Obiective:
1.1.Orientarea managementului relaţional spre îmbunătăţirea colaborării cu Asociaţia părinţilor şi valorificarea oportunităţilor de sprijin din partea acesteia.
1.2.Extinderea şi diversificarea relaţiilor comunitare în scopul identificării şi valorificării oportunităţilor de rezolvare a problemelor cu care se confruntă şcoala.
1.3. Adaptarea strategiilor şi a planului de promovare a şcolii la contextul concurenţial în care funcţionează şcoala şi la contextul naţionalprivind procesului de descentralizare şi autonomie instituţională.
1.4. Angajarea în proiecte şi programe cu finanţare extrabugetară. Accesarea fondurilor alocate proiectelor de la nivelul Consiliului local.
2. Valorificarea potențialului intelectual al elevilor și creșterea nivelului performanțelor.
Viziunea managerului:
Obiective:
2.1.Orientarea resursei umane din şcoală, elevi şi personal către performanţă,formarea şi dezvoltarea unei conduite de succes a elevilor.
2.2.Recunoaşterea meritelor, valorizarea performanţelor elevilor şi ale cadrelor didactice printr-un sistem de recompense.
3.Dezvoltarea abilităților de comunicare /relaționare ale elevilor și a competențelor de comunicare în limbile de circulație europeană.
Obiective:
3.1. Promovarea în cadrul tuturor disciplinelor a comunicării deschise, responsabile între profesori şi elevi.
3.2.Îmbunătăţirea competenţelor specifice de comunicare ale elevilor prin metode şi strategii care să încurajeze exprimarea punctelor de vedere, să-i transforme în parteneri în educaţie.
3.3.Formarea competenţelor cadrelor didactice pentru aplicarea strategiilor educaţionale, care au în vedere dimensiunea formativă a educaţiei şi obţinerea succesului şcolar.
4.Asigurarea dezvoltării personale şi profesionale a personalului şcolii printr-un management al resurselor eficient.
4.1.Aplicarea unei politici juste de selecţie, evaluare şi promovare a personalului.
4.2. Formarea competenţelor necesare introducerii noului în actul educaţional.
4.3.Sprijinirea progresului în dezvoltare pentru toate categoriile de personal.


11083855_936265463104930_3186529766577681268_n.pngCopy (2) of pliant promovare scoala.jpg

Copy of pliant promovare scoala.jpg

romania_.gifViziunea managerului Scolii gimnaziale nr.12
Scoala trebuie sa dea aripi de zbor tuturor copiilor, chiar daca acestia se ridica la inaltimi diferite. Slujitorii scolii sunt alaturi de copii si ii asteapta chiar si pe aceia care descopera mai tarziu placerea zborului.
Birds_in_sky.gif

546006_628317443881155_1397244687_n.jpg
Prea-sfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvârşit Miercuri 5 decembrie 2012, o slujbă de binecuvântare la Şcoala Gimnazială nr. 12 din Tulcea, instituţie care a primit cu acest prilej ca patron spiritual pe Sfântul Ierarh Nicolae, după cum ne-a transmis Arhid. Vasile Iulian.

După slujba de sfinţire Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură legat de viaţa Sfântului Ierarh Nicolae prăznuit de Sfânta Biserică în data de 6 decembrie.

„Sfântul Ierarh Nicolae a fost un om plin de învăţătură dar şi de evlavie, de smerenie şi de sfinţenie. El este un prieten al copiilor pe care-i apără de răutăţi şi pe care-i îndeamnă la cinstirea părinţilor şi a dascălilor ca şi la râvna în studiu şi cunoaştere. Ne bucurăm în chip deosebit că astăzi Şcoala nr. 12 din Tulcea a primit ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Ierarh Nicolae, şi că an de an în preajma zilei lui ne vom întâlni cu toţii elevi şi profesori” a spus Preasfinţia Sa.

La sfârşit copiii au intonat colinde, au primit iconiţe cu Sfântul Nicolae, iar un grup coral a prezentat un scurt program artistic.

sfintirea scolii 1.jpgVideo-news Antena 3
Tulcea. Copiii Scolii Gimnaziale Nr.12 ne-au dat o lectie de patriotism! Activitatea lor a fost insufletita de campania "Pe tricolor e scris unire!"
In cadrul Campaniei Pe tricolor e scris unire, 340 elevi ai Scolii Gimnaziale Nr.12 din Tulcea au lansat sloganul lor: Valorile ne definesc - in Piata Tricolorului din municipiul Tulcea.Au format din baloane un mare drapel si au promovat personalitati romanesti din trecut si prezent. Transmite, director adj. prof.dr. Valentina Stupineanu Activitatea a avut loc pe data de 28 noiembrie, ora 10.00
DSC01664.JPG
image001.gif


DSC01565.JPG☼ Respectarea tradiției și identității naționale

☼ Toleranța

☼ Libertatea de opinie

☼ Demnitatea


☼ Patriotismul

Animated-Flag-Romania.gif


☼ Independența gândirii


☼ Cinste și respect pentru justiție și pentru drepturile cetățenilor


☼ Decență

logo.jpg