Orele petrecute la muzee , ”Acvariu„” Muzeul de Etnografie si Arta populara”, dar si la Biblioteca Judeteana, au fost momente prielnice pentru a ne detaşa, si elevi si invatatori, de stresul zilnic, de rutina chinuitoare, într-un mod constructiv. Copii au fost veseli, dornici de a participa la orice acţiune, de a experimenta sau exersa,iar invatatorii au fost dispuşi să socializeze cu elevii lor, într-un context non-formal, inovator, destins, prielnic pentru cunoaştere şi fixarea unor relaţii "poate mai umane" decât se pot stabili în cadrul unei ore de curs.
Impresii ale elevilor:
Elevii doresc sa petreaca mai mult timp in aer liber, practicand diferite activitati amuzante dar si educative in acelasi timp.

Fiecare zi a dus ceva nou, a fost o experienta placuta, a oferit elevilor posibilitatea de a se face remarcati, de a afla lucruri noi si interesante.

Activitatile au fost diverse si au oferit elevilor oportunitatea de a-si exprima talentul in diverse domenii.
Clasa I C prof.inv. STRUTU MARIANASa stii mai multe,sa fii mai bun

Iata-ne si in saptamana dinaintea mini vacantei din acest an scolar.Este anul in care vom trece in alta etapa a vietii de scolari, la gimnaziu. Mi-am propus sa ma bucur de aceste zile cat pot mai mult, mai ales ca am de dat si un examen la ,,Fii inteligent...La matematica”.

Am inceput saptamana cu activitate de ecologizare, mai precis am adunat gunoaiele in saci din zona liceului Moisil unde ar fi trebuit sa nu existe gunoaie. De ce? Elevii de aici sunt mai mari si ar fi trebuit sa stie ca nu se arunca resturi pe jos.

In urmatoarea zi am mers la filmul 3D ,,Vrajitorul si Puternicul din Oz”.A fost frumos, mai ales ca am invatat multe. Daca suntem uniti vom reusi usor in toate, sa fi milos si curajos, dar mai ales sa nu minti cum a facut eroul principal, vrajitorul, care de fapt era magician.

In urmatoarea zi am vizionat filme istorice cu domnitori:Mihai Viteazul, Vlad Tepes, Mircea cel Batran ... dupa care am urcat pe scarile Monumentului dedicate eroilor. Si aceasta zi a fost interesanta deoarece am aflat cate ceva din istoria noastra.

Joi, ziua asteptata de mine cu emotie a sosit! La primele ore impreuna cu colegi ne-am jucat sah, Monopoli, Anti-Monopoli dupa care impreuna cu inca doi colegi am plecat la concursul de matematica. A fost o zi plina dar incheiata cu multumiri deoarece stiu ca am rezolvat totul bine. Vom afla rezultatele mai tarziu.

In sfarsit a venit si ultima zi din saptamana in care impreuna cu colegi ne-am jucat jocuri de masa. Ne-am despartit cu ganduri diferite in sensul ca fiecare avea altceva de facut in vacanta.

Si uite asa s-a incheiat saptamana ,,Sa stii mai multe,sa fii mai bun”.

CÎRLAN ALEXANDRU NICOLAE
CLASA A IV-A A
ÎNV.:STATE MARUSEA


Impresii din săptămâna ,, Sặ stii mai multe ,sặ fii mai bun”
Clopoţelul sặptặmậnii ,,Sặ stii mai multe, sặ fii mai bun “a sunat pentru pe 1 aprilie şi pentru elevii clasei a IV-a A . A sunat pentru un altfel de orar, pentru activităţi care exced curriculum naţional şi care au adus plus – valoare întregului proces instructive- educativ : competenţe, implicare, coeziune, spirit de echipă,dar şi bucurie elevilor.
Fiecare zi a adus ceva nou pentru copii, a fost o experienţă plăcută, a oferit elevilor posibilitatea de a afla lucruri noi şi interesante, de a se relaxa, de a se distra, de a învăţa odihnindu-se, de a se odihni învăţând.
Săptămâna a început printr-o activitate de ecologizare în parcul din prejma şcolii noastre,apoi a doua zi copii ,,au evadat” în lumea magică a basmelor vizionând filmul 3D .
Despre eroii nemului nostru, elevii au aflat mai multe vizitand Monumentul eroilor unde au avut prilejul sặ vada si filmul ,,Voievozii romani”. In zilele urmatoare elevii au avut diferite concursuri consdậnd în ghicitori, rebusuri, traditii ale poporului nostru, cunoştinte de culturặ generala precum şi întreceri sportive.
Această săptămână a fost o experienţă inedită, un mare consum de energie, dar un câştig pentru toţi.
Înv. STATE MARUSEA
CLASA a IV-a A